Doneren

logo haarwensen

Wie zijn wij?

Veel kinderen die als gevolg van een behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts €393,- door de verzekering vergoed …

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. Wel dient voor iedere aanvraag een verwijsbrief van de behandelend arts te worden overlegd.

Haardoneren

Haar geven?
De pruiken van de Stichting Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Hiervoor zijn we afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wilt u uw haar afknippen of heeft u nog een staart in de kast liggen? Dan ontvangen wij die heel graag! Onze pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat wij gebruiken voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. U kunt zich voorstellen dat een kind liever niet met grijs haar wil rondlopen. Het haar wordt niet geverfd, uw haarkleur is ook de kleur van de pruik. De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Extensions gebruiken we niet.

Spelregels

  • lengte van het haar dient minimaal 30 cm
  • Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom
  • Geheel geblondeerd haar en haar bewerkt met highlights kunnen wij niet gebruiken. Dit haar is te beschadigd en zorgt voor veel problemen in de pruik.
  • Het haar bij voorkeur schoon, droog en in een vlecht toesturen
  • De leeftijd van het haar maakt niet uit; zolang het maar zacht en soepel aanvoelt
  • Extensions worden niet gebruikt

Wanneer je jouw haar bij ons in de salon af laat knippen , ontvang jij een fijn product om je nieuwe kapsel goed te kunnen stylen.

Happy Hair behandelingen

Happy Hair behandelingen

Ook voor nagelverzorging!

Ook voor nagelverzorging!

Loop binnen in de salon!

Loop binnen in de salon!